Stubben

Naturen er noe helt spesielt for oss, vi lærer hvordan vi skal bruke den, hva naturen er til og hvorfor den nettopp er så viktig for oss. Vi forsker på naturen og dyrelivet vi har, den er i konstant endring og årstidene våre bærer preg på hva som oppstår ute. Vi har to lavvoer ute som vi bruker mye når de kalde årstidene kommer, barna få prøve på kløyve ved, spikke med kniv og lage bål og mat ute. Det er nettopp dette som er Stubben eget særpreg.

Stubben er en storbarnsavdeling for barn i alderen 3 - 6 år. Som naturbarnehage legger avdelingen stor vekt på det å være ute og lage mat på bål. Vi er i dag 18 barn og tre voksene på avdelingen, to assistenter og en avdelingsleder. For oss er det viktig at alle, voksne og barn, får gode naturopplevelser og kan skape glede og nysgjerrighet av det å være ute.

Vi har en fast formingsdag/innedag i uken, denne dagen blir brukt til å skape liv i alle fantasiene som vi har dannet på tur. Vi former ut fra månedens tema, alle temaene går under den store barnebokforfatteren Alf Prøysen. Til slutten av året skal avdelingen fremføre noe av hva de har lært om gjennom Alf Prøysen til alle foreldre og familie. Vi har tre faste turdager i uka, tirsdag, onsdag og fredag, turdagene bruker vi til å bli kjent med naturen, lage mat og gå lange turer for å forske på naturen.

Tilslutten av hvert barnehageår får alle foreldre en unik mulighet til å få et innblikk av hva vi har gjort på gjennom en video. Videoen inneholder bilder og video snutter av turer og opplevelser av hva det er vi gjør på i barnehagen.

Høsten gir oss muligheten til undring over hva som skjer med naturen, den gir oss de nydeligste farger og vi ser den gjør seg klar for vinteren. Vinteren er en helt spesiell årstid hvor vi blir dekket i et nydelig lag med kald snø. Snøen gir oss sjansen til å bygge vår egen fantasiverden, hvor det er kun fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre. Dette byr også opp for opplevelser i skibakken, akebakken og på skøyteisen. Barnehagen har eget utstyr til alle barna. Når våren kommer ser vi alt det grønne som endelig begynner å få liv igjen, blomstre opp fra snøflekkene som ennå ikke har smeltet bort. Da leter vi frem alle bøkene om trær, blomster og dyr for å forske på hva som blomstrer og gror først. Sommeren er den varmeårstiden som vi bruker til å bade og gå lange turer for å se på alle de vakre fargene som har blomstret frem.