Vi delte barna i grupper, og noen var med på kjøkkenet. Vi byttet
grupper etter hvert slik at alle fikk være med på tur.
Her har vi fått måle opp mengde, røre i deigen, kjenne/
Her har vi fått måle opp mengde, røre i deigen, kjenne/
sanse på deigen og bli kjent med kjøkkenmaskin / ovnen.
Vi begynte med å smelte smør + litt sirup oppi før vi puttet alle
tørrvarene oppi bollen + litt vann. Så skulle maskinen jobbe med deigen.
Her fulgte ungene nøye med. For hva skjer egentlig oppi bollen når
kjøkkenmaskinen begynner å jobbe? joda deigen fester seg på den.
spennende. Den fikk stå å jobbe en stund mens vi fant frem brett og
hvetemel til å trille de ut. Ungene er super hjelpsomme, og alle ville
hjelpe til.
Når deigen var ferdig jobbet tok vi den over på bordet og lagde en lang
pølse / slange av den. Vi kuttet slangen opp og alle barna fikk hver sin
klump som vi skulle forme som en bolle. Noen smakte på deigen og andre
fant ulike tekniker for å rulle denne bollen. Vi puttet alle de runde
klumpene våre på et brett som skulle etterheve litt før de tok turen inn
i ovnen. Veldig spennende å følge med hva som skjer når ting stekes
også. Så her dro vi stolene bort å fulgte nøye med på prosessen.
Når Gahkkoen var ferdig stekt spiste vi den med smør og gulost på.
Den smakte sååååå godt. Vi spiste oss gode og mette.
Den smakte sååååå godt. Vi spiste oss gode og mette.
Anbefaler alle å prøve å bake dette hjemme! (se oppskrift under)
Mvh Nøtteliten gjengen (2 åringer)